Una dotzena de docents de la Universidad de Deusto han participat en un curs d’instructor en simulació al Centre d’Innovació en Simulació (CISARC) d’UManresa. La formació té com a objectiu instruir els docents del nou grau en Fisioteràpia que s’impartirà a la universitat basca en la metodologia de la simulació. Segons la directora del departament de Fisioteràpia d’aquesta universitat, Ane Arbillaga, els nous estudis es volen basar en metodologies docents innovadores i per això era imprescindible formar-los en una eina com la simulació. Arbillaga ha explicat que la simulació és una metodologia que pot ser “molt profitosa per a l’aprenentatge dels estudiants”. Pel que fa a la formació rebuda aquests dies al CISARC ha assegurat que “ha superat les expectatives” i que ha estat “molt intensa i profitosa”.

Des que ha començat aquest curs 2021-2022, el CISARC ha impartit més d’una desena de cursos d’instructor en simulació. D’aquestes formacions, tres s’han fet a docents universitaris de la Universidad del País Vasco i de la Universitat de les Illes Balears. Les formacions van a càrrec de l’equip de simulació del CISARC, que integren infermers, psicòlegs i fisioterapeutes que comparteixen coneixements tant de simulació com de la seva implementació en programes docents de ciències de la salut.

La realització d’aquestes formacions consolida UManresa com un centre referent en la formació i generació de coneixement al voltant de la simulació  la seguretat del pacient. L’equip del CISARC està format per persones expertes que utilitzen una metodologia pròpia en unes instal·lacions dotades amb tecnologia puntera que permet aprofitar tot el potencial de la simulació com a eina de formació.