CISARC Health

Innovació en Simulació en l’àmbit de les Ciències de la Salut

D’instructor a educador de simulació: desenvolupament professional en simulació per la millora de la qualitat assistencial, d’innovació i de recerca. 

La simulació com a metodologia de desenvolupament i presa de decisions en les organitzacions.

CISARC és un centre pioner de simulació clínica a Catalunya, on es genera una amalgama d’experiències vinculades a la docència, a l’entrenament de professionals i d’equips naturals així com de la investigació i el desenvolupament de noves fórmules per la millora de la qualitat en l’àmbit de la salut i de les persones.

Amb la vinculació amb la Càtedra de Simulació i Seguretat de pacient i amb el Grup de Recerca d’Innovació Transformativa i de Simulació (GRITS), liderant un espai que es converteix en l’avantsala de la realitat en la millora de la seguretat de pacients i de la investigació.

Utilitzant la metodologia més enllà dels seus estàndards, la nostra expertesa en altres àmbits configuren la identitat metodològica del CISARC, pioner en el primer màster universitari  estatal en metodologia de la Simulació aplicada als àmbits de salut i als àmbits socials.

Formació de formadors en Metodologia de la Simulació

A quins tipus de reptes donem resposta amb els notres programes formatius?

El CISARC ofereix formació en Simulació per aquelles persones que estiguin interessades en aquesta metodologia.

 

 • Com millorar la seguretat de pacients?
 • Com utilitzar la simulació com a eina d’anàlisis d’esdeveniments adversos?
 • Com ajudar als equips naturals en situacions crítiques a respondre de forma més efectiva?
 • Com desenvolupar lideratges i cohesió  dins d’un equip clínic?
 • Com millorar la nostra comunicació en situacions complexes?
 • Com utilitzar la simulació per la presa de decisions organitzacionals?
 • Com validar nous protocols clínics abans de posar-los en funcionament?
 • Com generar debriefing clínic?
cisarc health

Formació de formadors Bàsica en Metodologia de la Simulació

curs instructor simulació clínica

Curs d’instuctor en Simulació clínica i Debriefing

El curs Instructor en Simulació clínica i Debriefing ofereix formació per a docents, clínics, professionals assistencials, investigadors sanitaris que volen iniciar, desenvolupar i mantenir programes de simulació com a metodologia d’aprenentatge i de formació.

curs avanzado simulación debriefing

Curs avançat en Simulació: Debriefing

El curs avançat en Simulació: Debriefing facilita les eines avançades per ser i fer com a facilitador de l’aprenentatge dels participants, en el disseny estratègic de simulacions professionals. Per a poder inscriure’s a aquest curs es requereix haver realitzat prèviament la formació d’Instructor en Simulació.

Programa de formació de formadors i assessorament en Simulació per a institucions

Programa personalitzat pels professionals de la salut que vulguin incloure la simulació en els seus programes.​

 • Formació adaptada a les necessitats dels professionals i de la institució.​
 • Flexibilitat a l’hora de dissenyar experiències d’aprenentatge.
 • Assessorament i tutorització de l’equip docent.
 • Assesorament vinculat a espais i inversió de material.
 • Formació in situ a la pròpia institució.
curs instructor simulació clínica

Curs d’Instructor en Simulació Clínica i Debriefing

curso avançat debriefing

Curs avançat en Simulació: Debriefing

p

Per conèixer tots els detalls d’aquestes formacions contacta amb nosaltres a través del correu electrònic cisarc@umanresa.cat

Formació de formadors especialitzada en Metodologia de la Simulació

curs simulació acoes

Avaluació Clínica Objectiva Estructurada (ACOES)

L’objectiu del curs d’Avaluació Clínica Objectiva Estructurada (ACOES) és proporcionar als docents la metodologia de disseny, d’execució i d’avaluació d’unes ACOES.

curs competències bàsiques en simulació

Adquisició de competències bàsiques per treballar la simulació en el grau

El curs d’Adquisició de competències bàsiques per treballar la simulació en el grau es dirigeix a institucions que precisen formar a professionals docents que siguin docents en assignatures universitàries i cofacilitaran amb experts en simulació. La integració de la simulació en aquests àmbits requereix tant la mirada diferent de l’educador de simulació com competències en simulació.

Demana més informació al correu electrònic cisarc@umanresa.cat

Curs simulació clínica medicina

Instructor de simulació clínica per a tutors de residents en medicina

El curs d’Instructors de simulació clínica per a tutors de residents en medicina ofereix formació per tal que els docents puguin integrar la simulació en les diferents especialitats. El curs permet l’assessorament de competències susceptibles a ser treballades en simulació, el disseny de simulació i el rodatge de casos per la seva validació al mateix temps que per empoderar al participant amb estratègies de feedback i debriefing.

Demana més informació al correu electrònic cisarc@umanresa.cat

Formació de formadors avançada en Metodologia de la Simulació

màster simulació

Màster universitari en Metodologia de la Simulació aplicada a la Formació de Professionals de Ciències de la Salut i Socials

El Màster universitari en Metodologia de la Simulació està destinat a la formació de professionals de Ciències de la Salut i Socials (formació per a formadors). Pretén que els docents i professionals incorporin, desenvolupin i potenciïn una gran varietat d’estratègies i habilitats didàctiques, pedagògiques i professionals, amb l’objectiu que puguin treure el màxim rendiment d’aquesta metodologia en termes d’aprenentatge.

doctorat seguretat del pacient

Doctorat en Simulació Clínica i Seguretat del pacient

L’Escola de Doctorat de la Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya, amb campus a Manresa i Vic, ofereix al seu programa de Doctorat 2 places anuals per fer el doctorat en recerca sobre Simulació Clínica i Seguretat del Pacient.

fellowship simulacio salut

Fellowship de Simulació en Ciències de la Salut

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, amb Campus a Manresa i Vic, i el Centre d’Innovació en Simulació (CISARC) convoquen 4 places anuals de fellowship com a Instructor a l’àrea de Simulació Clínica i Seguretat del Pacient. S’adreça a graduats de qualsevol àrea de Ciències de la Salut.

Formacions a mida

CISARC ofereix formació adaptada a les necessitats dels professionals i de la institució, adequant l’experiència formativa al diagnòstic realitzat prèviament. Oferim flexibilitat a l’hora de dissenyar tant els escenaris de simulació com les situacions, els casos o les experiències d’aprenentatge.

p

Contacta amb nosaltres: cisarc@umanresa.cat

curs maneig conducta suicida

Curs d’entrenament per la detecció i pel maneig de la conducta suïcida en adults

El curs d’entrenament per la detecció i pel maneig de la conducta suïcida en adults proporciona eines i estratègies per la detecció així com el maneig de persones en risc de suicidi.

curs maneig conducta suicida

Curs Competències bàsiques en Seguretat del pacient

El curs Competències bàsiques en Seguretat del pacient ofereix una visió concisa sobre la seguretat del pacient en els serveis sanitaris. El programa permet detectar on i per què es produeixen efectes adversos en el pacient i també permet conèixer les estratègies a aplicar per minimitzar-los.

curs maneig conducta suicida

Programa Executiu en Habilitats de Lideratge per a Professionals de la Salut basat en simulació

Curs d’habilitats directives basat en casos de simulació els quals proporcionen als participants una experiència d’aprenentatge immersiva i pràctica, enfrontant-los a situacions simulades que reflecteixen desafiaments reals del lideratge i de la gestió.

Quin valor té el CISARC per tu?

Per mi CISARC va ser un punt d’inici i de porta d’entrada en el món de la metodologia de la Simulació. Em va obrir els ulls primer, a l’autoconeixement i, després, a una manera diferent de relacionar-te i comunicar-te per tal de ser més assertiu.  Del màster que vaig realitzar fa uns anys sobre Metodologia de Simulació en guardo un molt bon record, ja que em va permetre conèixer gent molt interessant d’altres àmbits diferents al meu que et fan veure i aprendre diferents visions de les situacions. També em va permetre saber com dissenyar casos de simulació i realitzar hores de vol per tal de saber com portar una simulació. Per mi CISARC, va ser el naixement d’una nova faceta tant en la meva vida laboral com personal.

Núria Poch Vall

Anestesista. Membre de l’equip de Neuroanestèsia de la Societat Catalana d’Anestèsia i de la Societat Espanyola d’Anestesiologia i Reanimació i de la Societat Espanyola d’Anestesiologia (SEDAR). Facilitadora de simulació en el Grup de Simulació de l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa.

Per a una institució com la nostra, que a posta principalment per la seguretat de pacients i l’atenció professional de qualitat, la simulació és d’un gran valor per l’aprenentatge i entrenament dels nostres equips. Per nosaltres la vinculació amb CISARC és i ha estat crucial, ja que amb les nostres idees i expertesa, CISARC ens aporta qualitat en la metodologia dels programes de simulació que tirem endavant i noves idees i sinèrgies d’alt valor amb la Càtedra de seguretat de pacients amb la que compten. Poder col·laborar amb CISARC i poder fer projectes conjunts, ens enriqueix com a entitat que aposta per la simulació.

Xavier Arrebola Trias

Adjunt d’Infermeria a la Direcció Assistencial Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE). Referent d’Atenció Integrada Salut i Social (RAISS).